onsdag 5 december 2012

Ni frågade oss - och vi svarade er.

Ja, då var det dags.

Vi bad er - våra läsare och följare (som vi fyndigt nog kallar för Cabaret Moulinare) - att komma med frågor. Ni fick fråga vad som helst och det här var frågorna vi fick in. Vi tycker det är kanonkul med intresset och lovar att "to tell the truth and nothing but the truth..." Ett stort tack till alla som skickade in frågor.



Vem är elakast?
Ingen vill peka finger - men den som stressar mest är nog Babushka som försöker hålla styr på allt och kan ibland tappa fattningen - men det är inte mer än att "hon" tränar på sina medkolleger i Cabaret Moulin för att finna den där "rätta känslan". Ett perfekt exempel är när dansarna kommer med danssteg som Babushka känner att hon inte klarar av och ställer till världens scen. Som den diva hon är.

Vem är snällast? 
Askungen, även kallad Angelica. Det är vår nya assistent.  Hon är överlägset snällast och tillgodoser alla våra önskemål. Faktum är att Angelica åker ända från Markaryd för att hjälpa till med alla göromål. (föreställ er den elaka styvmodern som kallar på Askungen när hon behöver något. Då ser ni vår behandling också. Muhahaha)


 Vem bestämmer? 
Vi tror att vi gör det tillsammans - även om Jonny håller i de flesta trådarna. Faktum är dock att det är en träningssak att delegera och fördela ansvaret. Vad många inte vet är att vi i Cabaret Moulin gör allt själva. Den grafiska produktionen, reklamvideos, koreografin (med hjälp av Krullan), Bordsplacering, planering av show, klippning av show, skapande av nya nummer, hitta komedisketcher...ja som ni ser så kan listan göras lång. Men faktum är att vi älskar det. Vissa kommer hem efter sina jobb och tittar på tv. Vi "Cabaret Moulinar..." ;-)


Hur länge har ni hållt på? 
Cabaret Moulin startade onsdagen den 6 december 2006 på gamla Club Indigo. På den tiden så var även Fröken Vega med. Efter cirka tre år valde Fröken Vega att gå vidare och då trillade Carina de Soleil in. (en hemlighet här är att hon blev tilldelad namnet Carina och hon HATAR sitt namn men lärt sig att bära upp namnet). En rolig anekdot är att vi i början av CM:s historia hade ny show varannan (!!) vecka. Det hade vi inte klarat av idag då hela maskineriet är så mycket större och kräver så mycket mer.

Hur kommer man med som dansare?
Just nu är vår danstrupp fulltaliga då vi har fyra duktiga tjejer som dansar bakom oss. Det är danstruppsledaren Krullan som gör ett fantastiskt jobb med koreografi och att styra upp danstruppen. Vi har tjejen som varit med näst längst och det är Alexandra som är vår enda brunett, en stolt sådan. Våra nya stjärnskott är Cia som kommer från Trelleborg och Laura från Lund. Båda växer med jobbet och blir bara grymmare och grymmare. Så just nu behöver vi faktiskt inga fler dansare. Vi känner oss väldigt smickrade att vi får förfrågningar med jämna mellanrum. Om och när vi behöver nya dansare så kommer vi i vanlig ordning gå ut med en audition på vår facebooksida.

Var hittar ni all rolig musik?
Hehe....en trollkarl avslöjar aldrig sina tricks.

Vem kommer på alla sketcher?
Det gör vi tre, Jonny, Sebastian och Robin. Vi kan sitta hemma och bara ta det lugnt och fula oss och helt plötsligt kommer idéer som vi både älskar och hatar. Man blir naturligtvis också väldigt inspirerad av tvn. Hollywoodfruarna någon? 

Vem skriver Babushkas manus?
Ingen. Tro det eller ej men Jonny går in i rollen och "nollställer" hjärnan som han säger. Precis innan det är dags att gå ut och möta publiken som Babushka så finns det alltid en stor nervositet - men det som styr vad Babushka ska säga är faktiskt Jonnys första intryck av vad han ser. Det kan vara en vit skjorta på en gäst,  någon som reser sig upp, Det kan vara ett läte från någon. Han är helt enkelt helt öppen för alla intryck som kommer och tar det därifrån. Det slutar oftast mycket komiskt och pinsamt och vulgärt. 


Varför pratar inte de andra live?
För att de tycker inte det är kul och känner kanske en större prestationsångest för det.  Sen är det ofta så att man gör det man känner sig bäst på, på alla jobb.

Pinsamt som hänt? 
När Carina de Soleil i en show går rakt ut och gör låten The Queen och känner sig jättesnygg ända tills han upptäcker att han glömt peruken (00.29). Detta fångades på film (nedan) och är något av det roligaste och pinsammaste för man ser verkligen ångesten i ögonen på Carina.



Sen har vi faktiskt när Babushka kämpar med sin klänning och istället för att komma loss så blir hon istället mer och mer intrasslad. Kolla videon och jämför hur graciös Elecktra och Carina är med sina fladdrande tyg från armarna och kolla hur Babushka kämpar med sin klänning. Till saken hör att den klänningen VÄGRAR Babushka bära igen.


För att nämna någon annan pinsamhet så skulle det kunna vara när hela draperiet trillade ner mitt under showen och där står vi i trosor och byter om. Jösses. Men i övrigt så är ju vi så oootroligt professionella så vi gör ju inga pinsamheter....eller?

Bästa minnet?
Öppningsnumret när vi körde absolut första gången på Tangopalatset. Det jublet visste inga gränser och vi blev helt överrumplade. (trots Babushkas klänningsfadäs)


Varför ser man aldrig er på tv?
Vi har faktiskt varit på TV, inte ofta, men det har hänt. Då många av tvprogrammen har sitt säte i Stockholm så är det oftast mycket enklare för de olika produktionsbolagen att ringa in de lokala förmågorna än att ringa upp de skånska töserna i Cabaret Moulin. Vi har klart fått många förfrågningar - men som vi har varit tvungna att tacka nej till - då det hade tagit alldeles för mycket tid i utbyte mot vad vi hade fått ut av det.


Finns det någon annan dragshow som jobbar som ni, med olika shower så ofta?
Inte vad vi känner till, i alla fall inte på det sättet vi arbetar. Med tanke på att vi har nya shower varenda månad så gör det oss ganska unika. Men det finns många dragshowgrupper som bjuder på minst lika mycket humor och glamour.

Varför kör ni olika shower per månad?
Vi vill nog tro att vi gör det för att vi vet att vi har många stammisar som värdesätter jobbet vi faktiskt lägger ner på detta.
Plus att vi personligen gillar sättet att arbeta på och möta dom utmaningarna som krävs för att skapa nya nummer, lära sig nya texter, koreografier. Det är en kul utmaning.

Är detta era heltidsarbeten? 
Nej, detta är något vi gör vid sidan om våra vanliga arbeten.

Hur gamla är alla?
Jonny är 39, Sebastian är 35 och så har vi lilla Robin som är 25. Danstruppens genomsnittsålder är 23. (en rolig detalj här är att på ett företagsgig så trodde vissa gäster att dansarna bara var 16 år och krävde att de skulle gå av scenen)


Vad är Babuschka/skådespelarens inställning till kvinnor?
Jonny har naturligtvis inget emot kvinnor. Babushka är en karaktär som baseras på människors fördomar om utländska kvinnor. Han spelar mycket på folks känslor kring de ibland tabubelagda ämnen som den färgstarka Babushka drar upp.  Det är ingen hemlighet att han drar karaktären till sin spets. Många gånger för att se hur folk reagerar och faktiskt ibland för att han helt enkelt nästlar in sig för djupt så att han helt enkelt inte hittar ut - och det är då oftast det slutar med att folk blir ställda eller till och med ibland förolämpade. DOCK får man aldrig glömma att det är teater och att Babushkas värderingar speglar inte Jonnys.

Hur kan man lära sig att sminka sig så som dom trans?
Vi förmodar att du menar som dom dragqueens? Vi i Cabaret Moulin har lärt oss extremt mycket av Robin, som är den enda utbildade makeupartisten i gruppen. Läs gärna hans blogg där han berättar om vilka sminkmärken han föredrar och hur han sminkar. www.peggysagesverige.blogspot.se I övrigt så finns det oerhört mycket tutorials på YouTube där man lär sig allt från shading till det mest glittrande scenmakeup.

Hur får ni så snygga ben?
Höga klackar och "danceskin". Så kallas de strumpbyxor som hjälper till att forma snygga ben. De finns att införskaffa på dansskor.se  (kolla under damkläder, strumpor, Strumpbyxa 120, suntan) Om du beställer från dom så hälsa gärna från Cabaret Moulin. 


Är Krulan (??) utbildad inom dansen? 
Inte mer än treårig gymnasieutbildning med inriktning dans och teater samt olika mindra danskurser. Sen kan man misstänka att hon blir inspirerad av olika PussyCatDolls musikvideos. Slänga med håret någon?  =) (och hon stavar det Krullan) Ds.

När kommer Cementia tillbaka?
Hehe...vi tror att du menar Betonicka? Robins gestaltning av en sexårig flicka som vill vara ballerina vars favoriträtt är buffé och gräddbullar. Sen ej att förglömma att hon älskar rosa. Den karaktären kanske kommer tillbaka 2013. Vi ser vad Cabaret Moulin kommer göra med henne och hennes roll i gruppen.....

Hur kan Babushka hålla sig i karaktär i falsett så länge? Tar inte rösten stryk
Röstmässigt så händer det att rösten tar stryk. I slutet av en show så har det hänt att rösten blir skrovlig men det är det värt. .

Är det svårt att vara den här elaka kvinnan? 
Inte alls. Det är riktigt kul att bara gå loss och göra knäppa saker. Det som kan vara svårt ibland är att man ser att vissa kan ta illa vid sig och det måste man som karaktärskådespelare slå bort. Det är som vi brukar säga. Alla vill se Babushka välja ut någon - men ingen vill bli utvald. Den ekvationen hålle rinte - så på gott och ont blir vissa påhoppade. Men vi vill påstå att det är med glimten i ögat.



Ibland  "verkar" det som Babushka försöker "släta" över ett grovt påhopp...Stämmer det? Eller inbillar jag mig?
hehe, jepp. Det har hänt. Det är störigt - för det är "Jonny" som kommer igenom med sina värderingar och försöker "save the day".   Det är grymt störigt. Det ska ju bära eller brista. Det är ju hela poängen.











1 kommentar:

  1. Tack för att ni delar med Er, helt fantastiskt!

    SvaraRadera